nov 18, 2022
448

Start up – films & series

Written by

Findmino’s selectie van films en series over start ups.

The Social Network

Na de beëindiging van de relatie met zijn vriendin Erica besluit Harvard student Mark Zuckerberg zijn frustraties te uiten door erover te bloggen. Samen met zijn kamergenoot Eduardo Saverin komt hij op het idee om foto’s op internet te zetten van de vrouwelijke medestudenten en ze door te sturen naar andere universiteiten, om ze vervolgens te laten beoordelen op uiterlijk. Ondanks dat Mark hierdoor in de problemen raakt met het Harvard-bestuur, is het de start van een idee dat al snel een wereldwijd sociaal netwerk wordt.

Waarom kijken?  Het biedt je een blik op hoe Facebook (tegenwoordig Meta geheten) begon and hoe groete bedrijven meestal heel klein beginnen.


Fyre

Het Fyre Festival werd gepresenteerd als een luxe muziekevenement op een chic privé-eiland, maar mislukte volledig onder de leiding van een zelfingenomen ondernemer.

Waarom kijken? Het is het verhaal van hoe startende ondernemers vaak beginnen met het maken van beloftes en daar niet op afleveren. Billy MacFarland was een twijfelachtig persoon die misleidende beloftes maakte en de feiten anders voorstelde dan dat ze waren, alleen maar om tickets te kunnen verkopen aan een rijk publiek. Hij had geen ervaring of de vaardigheden om zo’n groot muziekfestival te managen.


The Founder

Ray Kroc is een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines. Op de rand van zijn eigen faillissement ontmoet hij de twee broers Mac en Dick McDonald die een succesvol hamburgertentje runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes: een revolutionair en razendsnel productieproces. De ambitieuze Ray Kroc laat de twee dromen van een enorme franchise: McDonald’s. Maar dat hij uiteindelijk heel andere plannen heeft met het bedrijf vertelt hij er dan nog niet bij…

Waarom kijken?  Hoewel Ray Kroc een controversiële figuur was, was hij een inspiratie voor vele ondernemers. Hij was een rondreizende milkshake. verkoper, die uiteindelijk McDonald’s omtoverde tot een wereldwijde franchise, en het tot het meest succesvolle fast food bedrijf ter wereld van maakte.


Zelf iets plaatsen? Log in en gebruik Bericht Plaatsen. Je bericht wordt meteen geplaatst op de homepage.
Of laat hieronder een reactie achter.



Article Tags:
·
Article Categories:
Business

Geef een reactie

Findmino.nl

GRATIS
BEKIJK