nov 22, 2022
340

Tweede huis – podcasts

Written by

Findmino’s selectie van podcasts over het kopen van een tweede huis.

Een tweede huis, in binnen -of buitenland. Waar beging je? Wat komt erbij kijken? Is het een goede belegging? Luister naar deze podcasts die we voor je vonden.


Een tweede huis als belegging

Episode van Vastgoed Gezocht van BNR. e gast is Fleur Slaman, financieel planner bij Poundwise. Ze ziet veel doorstromers die besluiten om de woning die ze achterlaten niet te verkopen maar te gaan verhuren. Ook zijn er ondernemers die dit vastgoed zien als pensioenvoorziening. Wat zijn de mogelijkheden, welke risico’s kleven er aan zo’n investering en hoe zit het met de maatschappelijke impact van deze trend? Dat zoeken we uit in deze eerste aflevering.

Een verlaten boerderijtje tussen de glooiende heuvels is helemaal niet zo ver weg, maar de beroemde Italiaanse bureaucratie ook niet. Dat er ook flink wat haken en ogen aan een vastgoed-avontuur in Italië zitten, is een understatement. Donatello en Eveline bespreken waar je op moet letten en waar ze zelf van dromen. Nieuws komt uit het Covid-vrije Sardinië. En er is natuurlijk een nabeschouwing op het Sanremofestival.
Wie heeft er nog nooit over gedagdroomd, een eigen huisje op een tropisch eiland, aan een prachtig strand met uitzicht over de blauwe zee? Voor Freek lijkt die droom waarheid te worden. Hij is bezig met de aankoop van een tweede huis op Bonaire. Hij heeft zijn plannen gedeeld met Bas en Arjan en ze uitgedaagd om er gaten in te schieten. Freek wordt dus flink aan de tand gevoeld, luister de aflevering om er achter te komen of hij door onze podcasters is omgepraat.


Waar moet je opletten bij het kopen van een tweede huis?
Ga je voor een opknapper of een kant- en klare woning?
Van welke landen zijn de mensen afkomstig die in het land een vakantiewoning kopen?
Wat is de voertaal van het land?
Hoe is het weer gedurende seizoenen?
Heeft het land een stabiel en veilig politiek klimaat?
Zijn er bepaalde gezondheidsrisico’s in het land?



Zelf iets plaatsen? Log in en gebruik Bericht Plaatsen. Je bericht wordt meteen geplaatst op de homepage.
Of laat hieronder een reactie achter.



Article Tags:
Article Categories:
Investeren · Tweede huis

Geef een reactie

Findmino.nl

GRATIS
BEKIJK