nov 24, 2022
501

Investeren – boeken en mags

Written by

Findmino’s selectie van boeken en tijdschriften voor (aanstaande) investeerders.


Succesvol investeren in startups

Het aantal mensen dat investeert in startups is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Vrijwel iedereen kan tegenwoordig geld steken in jonge bedrijven. Toch worden lang niet alle startups een succes. De vraag is hoe je ervoor zorgt dat je in de juiste bedrijven investeert.
De auteur legt stap voor stap uit hoe je te werk dient te gaan. Van het bepalen van jouw strategie tot en met het toegang krijgen tot voldoende startups. Van het nauwgezet beoordelen van bedrijven tot en met het maken van de deal. Leer via welke kanalen je kunt investeren, hoe deals worden gestructureerd, hoe je de waarde van een startup bepaalt en hoe je een gezonde portfolio opbouwt.
Jeroen Bertrams is een van de meest actieve angels in Nederland. Hij investeerde in meer dan tweehonderd startups waaronder vijf zogenaamde unicorns. Naast zijn werk als investeerder helpt hij bedrijven en startups bij het ontwikkelen van hun digitale strategie en realiseren van online groei. Hij schreef acht managementboeken, onder meer over online marketing en social media.

Metaverse Investment : Invest in Virtual Land, Crypto Art, NFT (Non Fungible Token), VR, AR & Digital Assets Blockchain Gaming, The Future of the Cryptocurrency & Fashion.

Dit boek leert je alles over geld verdienen door te investeren in de nieuwe digitale economie en meer!
Investeren in virtueel land, cryptokunst, NFT (Non-Fungible Token), VR, Web3 en digitale activa kan een verwarrend proces zijn. Het Metaverse Investing Business-boek is echter de eerste diepe duik in Metaverse-beleggen. Dit boek leert je alles wat je nu en in de toekomst moet weten.
U leert hoe u geld kunt verdienen door te investeren in Metaverse Businesses, omdat dit soort digitale activa veel meer waard zullen zijn dan ze nu zijn.

Klik afbeelding voor meer info of om het boek eventueel te bestellen.

Investeren in de tweede helft van je leven: wat met je geld als je kinderen (bijna) het huis uit zijn en de lening (ongeveer) is afbetaald

‘We vonden dat er iets ontbrak. Een boek dat helder en eerlijk uitlegt waarin je je geld kunt investeren. Dat niet focust op één concrete manier, maar het hele pakket in ogenschouw neemt. En dat niet zomaar gouden tips belooft, maar ook de mogelijke risico’s bespreekt. Want enkel dan kun je goede investeringskeuzes maken, volgens je eigen verwachtingen en mogelijkheden.’
– Ewald Pironet en Michaël Van Droogenbroeck

Vanaf de tweede helft van je leven kun je vaak iets meer opzijzetten. Maar een spaarrekening rendeert niet, zegt men. Klopt dat? Hoe vind je dan je weg in alle spaar- en beleggingsopties? Hoe weet je wat er bij je past en hoe begin je eraan? Hoeveel heb je nodig voor je oude dag, en hoe zorg je dat er ook wat overblijft voor je kinderen en kleinkinderen?

  • Breed overzicht van alle spaar- en investeringsmogelijkheden, onder meer spaarrekeningen en verzekeringen, aandelen en obligaties, vastgoed, bitcoin, goud en kunst.
  • Met getuigenissen van bekende Vlamingen, van Meyrem Almaci en Luc Appermont over Paul De Grauwe en Kamagurka tot Jacques Vermeire, Fons Verplaetse en Ben Weyts.
  • Met aandacht voor zeepbellen, praatjesmakers en fraudeurs.
  • Met coronatest: welke invloed heeft de zwaarste recessie sinds de jaren 1930 op elke investeringsvorm?

Klik afbeelding voor meer info of om het boek eventueel te bestellen.

Beleggen voor Dummies

Je rendementskansen vergroten en op verantwoorde wijze je doel bereiken. In deze compleet nieuwe editie van Beleggen voor Dummies vind je up-to-date informatie om je hierbij te helpen. Aandelen, beleggingsfondsen, obligaties, trackers en nog veel meer beleggingsmogelijkheden komen aan bod. Met behulp van het beleggingsplan leer je hoe je je geld kunt laten groeien. Met de waardevolle strategieën en tips om de juiste keuzes te maken, heb je alles wat je nodig hebt voor succes op de beurs!

Hans Oudshoorn is hoofddocent aan de Alex Academy, het opleidingsinstituut van de online effectenbank. Hij levert geregeld bijdragen over beleggen aan verschillende media. Peter Siks is beleggerstrainer bij Binck. In die functie weet hij als geen ander wat de valkuilen voor (beginnende) beleggers zijn.

Klik afbeelding voor meer info of om het boek eventueel te bestellen.

Beleggers Belangen

Beleggers Belangen is het magazine voor vermogensbeheerders en effectenadviseurs. De focus van dit vakkundige tijdschrift ligt op het rendementsvraagstuk. Dus niet alleen adviezen over aandelen maar ook over andere soorten vermogensopbouw. Beleggers Belangen wordt gemaakt door een eigen onafhankelijke redactie.

In dit beleggersmagazine krijgt u aan- en verkoopadviezen, beleggingstips en concrete optiestrategieën. Natuurlijk vindt u ook opinies, analyses, commentaren, nieuws, achtergronden en andere heldere artikelen in het belang van de belegger. 

Klik afbeelding voor meer info of om een abonnement te nemen op het tijdschrift.

IEX Magazine

Het IEX magazine biedt u tweewekelijks uitgebreide analyses van de IEX Beleggersdesk. Volg alle koersen en kerncijfers in een overzichtelijke schema’s en grafieken. En lees alle columns van experts en interviews met succesvolle beleggers.

IEX abonnement is inclusief:

  • IEX.nl bannervrij
  • Onbeperkt toegang tot online premium content
  • Dagelijks analyses en kooptips
  • Online persoonlijke portefeuille inclusief advies
  • Tweewekelijks digitale editie van IEX Magazine

Zelf iets plaatsen? Log in en gebruik Bericht Plaatsen. Je bericht wordt meteen geplaatst op de homepage.
Of laat hieronder een reactie achter.


Article Categories:
Investeren

Geef een reactie

Findmino.nl

GRATIS
BEKIJK