nov 30, 2022
171

Selectie van films en series voor fotografen

Written by

Ontdek goede films en series voor fotografen door te kijken naar gerenommeerde fotografen en hun unieke technieken. Bekijk de documentaire van Annie Leibovitz en meer.

Annie Leibovitz: Life through a Lens (2006)

Annie Leibovitz, één van de meest gevierde portretfotografen van Amerika, is bijna net zo beroemd als de mensen die zij heeft gefotografeerd. Ze weet haar onderwerpen – van Demi Moore en Nicole Kidman tot het kabinet van George W Bush – met een vaak theatrale of provocatieve verbeelding vast te leggen. Sinds het begin van de jaren 80 siert haar werk regelmatig de cover van Rolling Stone, Vanity Fair en de Newyorker. Deze documentaire volgt de carrière van meer dan 30 jaar van Annie Leibovitz, beschouwt de invloed van haar relatie met partner Susan Sontag, en toont gesprekken met Graydon Carter, Rosanne Cash, Hillary Rodham Clinton, Whoopi Goldberg, Mick Jagger, Yoko Ono en Arnold Schwarzenegger.

Klik afbeelding voor meer info en te vinden waar je de documentaire kan vinden.

Tales by Light (2015– )

In ‘Tales by Light’ nemen gerenommeerde fotografen je mee naar de meest afgelegen gebieden waar ze met hun buitengewone beelden mens en natuur op een totaal andere manier tonen. Van natuurfotografen tot sportfotografen, alles komt in deze serie voorbij.

Klik afbeelding voor meer info en te vinden waar je de documentaire kan vinden.



Harry Gruyaert. Photographer (2018)

Het verhaal van de 75-jarige Magnumfotograaf Harry Gruyaert, wiens leven werd gered door kleur. Harry groeide op in een streng katholieke gezin in Vlaanderen. Van zijn vader, die werkt bij Agfa Gevaert, mag hij geen fotograaf worden omdat dat zondig zou zijn. En dus besluit Harry om het huis te verlaten en te gaan reizen. Verstikt door zijn grijze, beklemmende achtergrond, ontdekt hij plots een wereld van licht en kleur. Gedreven door een haat-liefdeverhouding en de onweerstaanbare drang om fotograaf te worden, groeit Harry Gruyaert uit tot de Europese pionier van de kleurenfotografie.

Klik afbeelding voor meer info en te vinden waar je de documentaire kan vinden.



Zelf iets plaatsen? Log in en gebruik Bericht Plaatsen. Je bericht wordt meteen geplaatst op de homepage.
Of laat hieronder een reactie achter.


Article Tags:
Article Categories:
Creatief

Geef een reactie

Findmino.nl

GRATIS
BEKIJK