dec 15, 2022
1.2k

Inspirerende films voor startende schrijvers

Written by

Ontdek inspirerende films die elke schrijver zou moeten zien! Van fictie tot non-fictie, leer van anderen en verbeter je eigen schrijfvaardigheden.

Ghostwriter (2021)

Een barman die al jaren probeert door te breken als schrijver helpt een oorlogsveteraan zijn angsten onder ogen te zien die hij heeft vanwege het publiceren van een kort verhaal over zijn tijd in Irak.

Klik afbeelding voor meer info en waar je de film kan zien/kopen




The Words (2012)

Rory Jansen (Bradley Cooper) wil dolgraag schrijver worden, maar wordt door iedere uitgever afgewezen. Wanneer hij per ongeluk een anoniem, maar geweldig manuscript vindt, besluit hij het verhaal onder zijn eigen naam uit te brengen. Rory is op slag een literaire sensatie. Op de top van zijn succes wordt hij echter aangesproken door een oude man. Die vertelt hem hoe het verhaal echt ontstond; zijn mooie, maar tragische herinneringen aan het naoorlogse Parijs. Het confronteert Rory met grote vragen over zijn creativiteit, ambities en morele keuzes.

Klik afbeelding voor meer info en waar je de film kan zien/kopen



Shakespeare in Love (1998)

De jonge schrijver William Shakespeare heeft problemen met zijn laatste werk ‘Romeo en Ethel de Piratendochter’. De jonge en rijke Viola is een groot fan van Shakespeare, en droomt ervan om actrice te worden. Vrouwen zijn echter niet toegestaan op het toneel, dus verkleedt ze zich als jongen, en krijgt ze de rol van Romeo. Wanneer zij en William verliefd worden heeft hij eindelijk de inspiratie om zijn toneelstuk verder uit te werken.

Klik afbeelding voor meer info en waar je de film kan zien/kopen.



To Walk Invisible: The Bronte Sisters (2016)

‘The Walk Invisible’ vertelt het verhaal van de Brontë vrouwen die, ondanks de obstakels die ze in hun leven tegenkwamen, enkele van de beste boeken in de Engelse taal schreven.

Klik afbeelding voor meer info en waar je de film kan zien/kopen.







Zelf iets plaatsen? Log in en gebruik Bericht Plaatsen. Je bericht wordt meteen geplaatst op de homepage.
Of laat hieronder een reactie achter.


Article Tags:
·
Article Categories:
Creatief

Geef een reactie

Findmino.nl

GRATIS
BEKIJK