jul 29, 2024
2.5k

Deltavliegen en paragliden: locaties, kosten en vereisten

Written by

Ontdek de unieke ervaring van deltavliegen, geschikt voor avontuurlijke mensen van alle leeftijden. Lees hier waar je kunt leren en vliegen in Nederland.

Het mooie aan deltavliegen

Deltavliegen is een ongelooflijke ervaring van vrijheid en avontuur. Het gevoel van zweven door de lucht en de adembenemende uitzichten die je krijgt vanuit de lucht zijn onbeschrijfelijk. Daarnaast is het ook een uitdaging om te leren beheersen en te vliegen, wat het nog spannender maakt.

Hoe pak je het aan

Om te leren deltavliegen kun je het beste een erkende opleiding volgen bij een ervaren instructeur. Dit biedt een veilige en gestructureerde manier om de sport te leren. Zorg voor een goede fysieke conditie en leer de basisprincipes van vliegen voordat je begint met het besturen van een deltavlieger.

Kosten

Het leren vliegen met een deltavlieger kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de instructeur, de duur van de cursus en het type opleiding dat wordt gevolgd. Over het algemeen kost het leren vliegen met een deltavlieger tussen de € 1000 en € 2000. Het is echter het beste om contact op te nemen met een lokale deltavliegschool om een nauwkeuriger idee te krijgen van de kosten.

Deltavliegen, paragliden, parapenten en hanggliden zijn allemaal mogelijk in Nederland. Hieronder vind je enkele locaties waar je terecht kunt.


Check de pagina van de KNVVL voor alle info over paragliden en wat de vereisten zijn, locaties om te vliegen en kosten: een intro cursus kost typisch rond de € 500.

Klik logo om naar hun site te gaan.


“Bij Randonaero Adventures krijg je als beginnend deltapiloot les aan de lier, op de oefenhelling én kun je duovluchten doen. Zo vlieg je al snel in verschillende omstandigheden en maak je ook direct al veel airtime. De voorzieningen op de leslocaties zijn goed geregeld en je treft altijd een gezellige groep medecursisten van elk niveau”

Kosten: vanaf € 240 voor een losse duovlucht.

Klik logo om naar hun site te gaan.


“Als je wilt leren paragliden, kun je bij ons kiezen uit:

Kosten: vanaf € 170 voor een introductiedag.

Klik logo om naar hun site te gaan.


Goed overzicht van welke brevetten er bestaan, en wat je nodig hebt om zelfstandig te gaan vliegen.

*Check altijd de laatste prijzen en voorwaarden op de betreffende sites. De prijzen die wij noemen worden minimaal 1x per jaar gecheckt, maar kunnen dus altijd iets achter lopen.


Zelf iets plaatsen? Log in en gebruik Bericht Plaatsen. Je bericht wordt meteen geplaatst op de homepage.
Of laat hieronder een reactie achter.


Article Tags:
· ·
Article Categories:
Sport

Geef een reactie

Findmino.nl

GRATIS
BEKIJK