nov 1, 2022
100

Fotografie – boeken & mags

Written by

Check Findmino’s selectie van boeken en tijdschriften voor de beginnende fotograaf.


Inzicht in fotografie: word je digitale camera de baas en maak die perfecte foto!

Leer hoe je:
• de lens kiest die je meer controle over het perspectief geeft;
• beeldruis minimaliseert door een beter begrip van digitale sensoren;
• de gewenste belichting verkrijgt, ook in de mist of nevel;
• betere foto’s uit de hand neemt door sluitertijden en autofocus te beheersen;
• statieven, lensfilters en flitsers gebruikt om een beter beeld vast te leggen.

Klik op afbeelding voor meer info en het boek eventueel te bestellen.

Digitale fotografie voor dummies

Neem de snelle route naar geweldige foto’s met dit boek vol kennis en adviezen van ervaren fotograaf Julie Adair King. Het maakt niet uit of je fotografeert met een eenvoudige richt-en-klikcamera, een professionele camera of de camera op je telefoon, de inzichten in ‘Digitale fotografie voor Dummies’ helpen jou om betere resultaten te halen. Begin met de basisregels voor compositie terwijl je de automatische instellingen van je camera gebruikt, ontwikkel je verder en krijg volledige controle over de scherpstelling, kleur en belichting.

Julia Adair King is een ervaren auteur en docent op het gebied van digitale fotografie. Naast alle eerdere edities van ‘Digitale fotografie voor Dummies’ schreef ze gidsen voor camera’s van vooraanstaande merken en boeken over beeldbewerkingssoftware. Van haar boeken zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Klik op afbeelding voor meer info en het boek eventueel te bestellen.

Het beste van Scott Kelby over digitale fotografie: de geheimen van professionele foto’s stap voor stap onthuld

Dit is de nieuwste editie van het bestverkopende boek ooit over digitale fotografie. Het is geen theorieboek, vol verwarrend jargon en gedetailleerde concepten. Dit is een boek waarin wordt uitgelegd op welke knop je drukt, welke instelling je gebruikt en wanneer je die moet gebruiken. Met meer dan 200 goed geheimgehouden fotografische ‘kneepjes van het vak’ zorgt dit boek ervoor dat je elke keer weer spectaculair beter uitziende, scherpere, kleurrijkere en professionelere foto’s maakt.

Zo beschrijft Scott het briljante uitgangspunt van dit boek: ‘Als jij en ik op een shoot waren en je vroeg me: “Hé Scott, hoe krijg ik deze bloem in beeld met de achtergrond onscherp?”, dan zou ik daar niet staan en je een college fotografie geven. Normaal gesproken zou ik zeggen: “Doe een lens met grote brandpuntsafstand op je camera, zoom in, stel je diafragma in op de grootst beschikbare opening, stel scherp op de bloem en fotograferen maar.” Dat is waar dit boek over gaat. Jij en ik gaan samen foto’s maken waarbij ik vragen beantwoord, je advies geef en de geheimen die ik heb geleerd met je deel. Net zoals ik dat zou doen met een vriend, zonder alle technische uitleg en fototechneutenpraat.’

Klik op afbeelding voor meer info en het boek eventueel te bestellen.


Zoom.nl

Zoom.nl is de grootste fotografiecommunity van Nederland waar je jezelf gratis kan aanmelden en kan ontwikkelen als fotograaf. Sinds enige tijd brengen ze ook hun eigen tijdschrift uit waarbij je als abonnee kan rekenen op flinke voordelen t.o.v. enkel de online community.

Klik op afbeelding voor meer info over dit tijdschrift.


Zelf iets plaatsen? Log in en gebruik Bericht Plaatsen. Je bericht wordt meteen geplaatst op de homepage.
Of laat hieronder een reactie achter.


Article Tags:
Article Categories:
Creatief

Geef een reactie

Findmino.nl

GRATIS
BEKIJK