nov 21, 2023
407 Views

Hoe te beginnen met golfen: lessen, regels, kosten en meer

Golf is een unieke sport waar technische vaardigheden, mentale kracht en fysieke conditie nodig zijn. Leer hoe je begint met lessen, regels en uitrusting.

Golf is een unieke sport vanwege de combinatie van technische vaardigheden, mentale kracht en fysieke conditie die nodig zijn om succesvol te zijn. Het is ook een sport waarbij spelers zichzelf beoordelen op regels en etiquette, waardoor integriteit en fair play centraal staan. Bovendien biedt golf de mogelijkheid om in de buitenlucht te spelen en te genieten van prachtige landschappen.

Hoe pak je het aan

Als je wilt leren golfen, kun je lessen nemen bij een golfprofessional. Door te oefenen en regelmatig te spelen, verbeter je je techniek en krijg je meer ervaring. Verdiep je ook in de regels en etiquette van de sport, en investeer in goede golfclubs en -kleding.

Het mooie aan golf is dat het een sport is waar iedereen mee kan starten. Wil je de golfbaan in (en niet alleen oefenen op de ‘driving range’), dan heb je wel een GVB (Golfvaardigheidsbewijs) nodig. Daar zijn cursussen voor, soms zelfs van één of twee dagen. Hier is een voorbeeld van een 2-daagse. Kosten € 179.

Check Golf.nl voor nuttige info om te starten.

Kosten

Een golflidmaatschap kost je vanaf zo’n € 600 per jaar. Dat is bij een openbare golfclub, en als je een daluren abonnement neemt. Er zijn ook privéclubs waar je veel meer betaalt, en waar soms een ballotage-achtige selectie geldt om binnen te komen. Maar voordat je ergens lid wordt, kan je beter eerst wat lessen nemen om te kijken of het wat voor je is.

De aanschaf van een golfset kost je minimaal zo’n € 250. Het is verstandig om deze pas aan te schaffen als je wat oefenlessen hebt gehad. Bij die oefenlessen kan je namelijk gewoon golfclubs en ballen van de baan lenen waar je lest neemt. Je golfleraar (‘golfpro’) kan je adviseren wat je moet aanschaffen. Er zijn sets met stalen en graphite ‘shafts’ (stelen), en het kan nodig zijn om de golfclubs te laten verlengen.

Check de volgende sites om een indruk te krijgen van de prijzen van golfsets.

*Check altijd de laatste prijzen en voorwaarden op de betreffende sites. De prijzen die wij noemen worden minimaal 1x per jaar gecheckt, maar kunnen dus altijd iets achter lopen.


Zelf iets plaatsen?
Gebruik "
Bericht Plaatsen". Je bericht wordt meteen geplaatst op de homepage.
Of laat hieronder een reactie achter.


Article Tags:
Article Categories:
Sport · Weer - Droog

Geef een reactie

Word gratis lid.

 

Post je eigen berichten: eigen ervaringen met iets nieuws, of top ideeën voor wat je in je vrije tijd kan doen.


Toegang tot "Groepen" van mensen die jouw interesses delen.

This will close in 0 seconds

Dismiss ad
Findmino.nl

GRATIS
BEKIJK