nov 18, 2022
125 Views

Kunst verzamelen – boeken

Findmino’s selectie van boeken voor (aanstaande) kunstverzamelaars.


The Black Market: Een gids voor het verzamelen van kunst

In deze duidelijke en gemakkelijk te volgen gids, zult u de nodige kennis en vaardigheden verwerven om te beginnen met het opbouwen van uw eigen kunstcollectie. Als de zuiverste vorm van hoop, dromen en gevoelens kan één enkel kunstbeeld lang gekoesterde geheimen onthullen, de verbeelding prikkelen en een gevoel van verbondenheid geven..

Kunst brengt de woorden over die de kunstenaar vaak niet hardop heeft kunnen uitspreken.The Black Market: A Guide to Art Collecting, introduceert kunstverzamelaar en kunsthistoricus Charles Moore beginnende en toekomstige verzamelaars in de kunstwereld, haar diepe wortels, haar connecties met ons verleden, en haar hoop voor de toekomst.

Als u ooit verzamelaar wilde worden, meer wilde weten over Afro-Amerikaanse kunst, of uw kunstkennis wilt verdiepen, dan is The Black Market een meeslepend en essentieel instrument om een zinvolle en ontzagwekkende verzameling te ontwikkelen.

Klik afbeelding voor meer info of om het boek eventueel te bestellen.

Henk Helmantel: een leven lang schilderen en verzamelen

Henk Helmantel vierde in 2015 zijn zeventigste verjaardag. In hetzelfde jaar was de verschijning gepland van de eerste druk van dit boek. De titel was nog niet vastgesteld en we noemden het tijdelijk: Helmantel 70.
Inmiddels zijn we vijf jaar verder en de eerste druk raakte uitverkocht. We hebben besloten tot een heruitgave met kleine aanpassingen en verbeteringen. Zo’n twintig schilderijen zijn vervangen om reden van smaak en om plaats te maken voor recenter werk in deze eregalerij. Met andere woorden: Dit is Helmantel 70+.

Henk Helmantel (1945) is in Westeremden geboren. De tuinderszoon die als kind ademloos bij zijn eerste museumbezoek naar de indrukwekkende doeken van Rembrandt keek, wist het zeker: hij zou schilder worden. Hij bezocht de academie in Groningen en zette zich met dagelijkse vlijt aan het werk in zijn atelier. Helmantel groeide uit tot één van de belangrijkste schilders van ons land.
Meer dan 190 schilderijen van Henk Helmantel vormen de ruggengraat van het boek. Daarnaast krijgt zijn fameuze werk- en leefruimte: Museum Helmantel de aandacht alsmede de collecties die ze herbergt. Een unieke inkijk in een leven vol van kunst, bewondering, bouwen, schilderen en verzamelen.

Klik afbeelding voor meer info of om het boek eventueel te bestellen.

Collectie Pieterse: 40 jaar verzamelen

Het rijk geïllustreerde, gebonden boek COLLECTIE PIETERSE, WASSENAAR – NIEUWE HAAGSE SCHOOL EN MEER… geeft een boeiend beeld van de verzameling die de Wassenaarder Hans Pieterse in veertig jaar bijeenbracht: schilderijen, werken op papier en sculpturen van kunste­naars die voornamelijk in de jaren 1945 tot 1990 hebben gewerkt. Veelal niet eerder gepubliceerde kunstwerken laten de vitaliteit, de experimenteerlust en de ideeën van de kunstenaars uit die periode zien. Haagse kunst vormt het zwaartepunt, maar ook andere experimenterende Nederlandse kunstenaars kregen een plek in de collectie. Kunsthistorica en echtgenote INGEBORG LEIJERZAPF vertelt het ­verhaal van zijn passie: hoe Hans in de kunsthandel, op beurzen en bij ­galerieën op zoek ging naar werken die aan zijn smaak en budget beantwoordden. En hoe hij met zelfstudie, persoonlijke keuzes, missers en mooie vondsten kwaliteit leerde onderscheiden en het ‘handschrift’ van kunstenaars herkennen. 

Klik afbeelding voor meer info of om het boek eventueel te bestellen.


Zelf iets plaatsen?
Gebruik "
Bericht Plaatsen". Je bericht wordt meteen geplaatst op de homepage.
Of laat hieronder een reactie achter.
Article Tags:
· ·
Article Categories:
Kunst · Weer - Regenachtig

Geef een reactie

Word gratis lid.

 

Post je eigen berichten: eigen ervaringen met iets nieuws, of top ideeën voor wat je in je vrije tijd kan doen.


Toegang tot "Groepen" van mensen die jouw interesses delen.

This will close in 0 seconds

Dismiss ad
Findmino.nl

GRATIS
BEKIJK